Estetică Medicală

Cautarea frumosului face parte din fiinta umana. Astfel, tot mai multe persoane apeleaza la proceduri de estetica medicala pentru a-si imbunatati aspectul fizic. In plus, pe masura ce speranta de viata creste, se observa si cresterea interesului pentru mentinerea unui aspect placut, care se bazeaza pe conceptul de “well ageing”.
Pe măsură ce speranţa de viaţă a crescut există în mod proporţional un interes crescut pentru tehnicile de înfrumuseţare şi pentru menţinerea unui aspect cât mai plăcut sau pentru corectarea anumitor defecte.
În mod tradiţional, medicina estetică include dermatologia, chirurgia plastică şi reconstructivă care apelează la o combinaţie de tehnici mai mult sau mai puţin invazive : peeling–uri chimice, utilizarea toxinei botulinice sau a substanţelor de refacere a volumelor cutanate, a diverselor dispozitive pe baza de lumină şi tehnici de rejuvenare, radiofrecvenţa, lipoliza, scleroterapia, etc
Dermatologul are o viziune specială asupra aspectelor cosmetice ale pielii, deoarece acesta cunoaşte cel mai bine structura şi funcţiile tegumentului. Este foarte important ca starea generală de sănătate să fie întotdeauna evaluată, unele aspecte cutanate putând reflecta diferite afecţiuni interne (boli autoimune, hipotiroidism, diabet zaharat etc)