Peeling chimic

MesoVytalIcon2

Peelingul chimic (PC): reprezinta o chemo-exfoliere sau un „resurfacing chimic” ce consta in aplicarea pe piele a unuia sau mai multor agenti chimici care produc o distructie controlata a pielii, urmata de o regenerare cutanata avand ca rezultat un aspect imbunatatit  si intinerit al pielii
Istoricul peelingurilor chimice
Procedurile de exfoliere cutanata au inceput a fi utilizate cu mii de ani in urma. In Egiptul antic s-au aplicat pentru prima data bai cu zer si acizi din fructe pentru infrumusetare. La fel si grecii si romanii apelau la diferite metode asemanatoare. Dermatologii au fost pionerii peelingurilor chimice terapeutice, incepand cu utilizarea acidului salicilic, a rezorcinolului, acidului tricloracetic (TCA) sau fenolului pentru cicatricile post-acneice.

Care sunt beneficiile peelingului chimic asupra pielii?

skinpeels-web-624x203

– reintinereste pielea si are un efect anti-îmbătrânire
– regenerează, hidratează și îmbunătățește aspectul general al pielii
– luminează tenul
– crește elasticitatea pielii
– uniformizeaza pigmentarea pielii (ajutand la ameliorarea/diparitia petelor maronii)
– amelioreaza sau elimina ‘petele solare”și pielea „înăsprită”
– elimină treptat cicatricile post-acnee minore
– îmbunătățește starea pielii predispuse la acnee
– reduce dimensiunea porilor
– elimină punctele negre si amelioreaza seboreea


Ce reprezinta un peeling chimic?

Peelingul chimic reprezinta o chemo-exfoliere a pielii prin aplicarea pe piele a unuia sau mai multor agenti chimici ce produc o efoliere controlata, urmata de un proces de regenerare cutanata avand ca rezultat ameliorarea unor defecte cutanate si realizand un aspect imbuntatit, intinerit si ameliorat din punct de vedere estetic.
Un prim pas consta in efectuarea unei consultatii medicale, cu ocazia careia se va evalua afectiunea dermato-estetica si se va stabili fototipul cutanat si gradul fotoimbatranirii cutanate. Se va intocmi o fisa medicala ce cuprinde o anamneza completa, istoricul medical/ chirurgical si istoricul procedurilor estetice, alergiile cunoscute, tratamentele medicamentoase de fond.In cazul in care exista episoade repetate de herpes simplex , medicul va poate recomanda un tratament profilactic antiherpetic (deoarece procedura de peeling poate  reactiva un nou episod).

Care sunt contraindicatiile absolute?
-Dermatita atopica si Dermatita seboreica
-Vitiligo
-Sarcina si alaptarea
-Leziuni active de herpes sau alte infectii cutanate
-Tratament cu Isotretinoin in ultimele 6 luni
-Cancere cutanate
Exista si contraindicatii relative, ce sunt orientate de profunzimea peelingului: expunere excesiva la soare; mari fumatori; tratament sistemic cu tetracicline, boli de colagen sau afectiuni autoimune, istoric de cicatrici hipertrofice.

Ce trebuie facut inainte de peeling?

Cu 3-5 zile inainte de peeling se va opri aplicarea oricarui tratament, precum si efectuarea urmatoarelor proceduri epilare (creme, ceara. laser), masti, vopsea de par , alte tipuri de peeling sau dermabraziune, utilizarea de bureti aspri, tratamente topice ( cu retinoizi, Skinoren sau Brevoxyl)
In ziua programarii, trebuie sa va prezentati la medic cu fata cat mai curata, fara urme de fond de ten, parfum sau after-shave. Barbatii nu trebuie sa se barbiereasca in ziua programarii.
Intervalul necesar pentru ca pielea sa revina la aspectul sau normal variaza intre 1-2 saptamani (in functie de gradul peelingului). Pielea nu trebuie expusa la soare sau solar, iar fotoprotectia cu SPF 50+ trebuie sa fie extrem de riguroasa timp de cel putin 4-6 saptamani (pentru a evita hiperpigmentarile postinflamatorii)

Cate sedinte de peeling am nevoie?

In funcție de tipul de piele și de efectul dorit se pot efectua 4-6 tratamente la intervale de 2-3 săptămâni. Pielea matura/imbatranita sau cu leziuni post-acneice va avea nevoie de mai multe sedinte.

fall-facial-at-lipo-laser-usa
O alta procedura de exfoliere si de imbunatatire a asepectului cutanat, este rezprezentata de Microdermabraziunea medicala . Aceasta este o procedura simpla, nedureroasa  si non-invaziva in care are loc indepartarea usor abraziva a stratului cornos de “celule moarte”  avand ca rezultat imbunatatirea aspectului si tonusului pielii.
Pentru mai multe detalii despre microdermabraziune puteti citi aici urmatorul articol: Microdermabraziunea medicala – o metoda sigura si rapida de resurfacing

Pentru programari si consult pre-estetic cu evaluare in vederea unui tratament estetic personalizat:
Dr. Pop Corina Elena :
Mediprax Centrum: 0740199263
Clinica BlueLife: 0734771352
sau completeaza aici :Formularul de Contact

best-tips-fall-skin-best-be-well