Mezoterapia scalpului- abordare moderna in tratamentul caderii parului

Căderea firelor de par şi rărirea podoabei capilare este o afecţiune destul de frecventa  şi creează o preocupare majoră în cazul celor afectaţi. Aceasta  se poate instala  în mai multe circumstanţe: postpartum (după naştere), tulburări endocrine, anumite tratamente de fond , carenţe nutriţionale, după intervenţii chirurgicale , agresiuni cosmetice sau perioade stresante  sau în cadrul acelei alopecii androgenetice pe fondul predispoziţiei genetice.

Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic care evidenţiază rărirea firelor de par . Anamneză şi explorările paraclinice trebuie dirijate pentru depistarea unuia dintre factorii mai sus menţionaţi.  Pe lângă tratamentul etiologic (al cauzei) medicul dermatolog poate recomandă o serie de terapii locale.

Mezoterapia pentru par  se poate folosi atât la  femei cât şi la bărbaţi, utilizându-se substanţe ce produc vasodilatatie şi ce stimulează circulaţia sanguină  la nivelul foliculilor piloşi care hrănesc firul de par stimulând astfel regenerarea. Mezoterapia  este folosită cu mare succes în  Europa şi SUA de peste 40.000 medici. Tratamentul este practic fără durere şi sigur atunci când este realizat de un medic cu experienţă.

Mezoterapia este o tehnică non-invazivă bazată pe micro-injecţii superficiale chiar sub epiderm în ţesuturile ţintă. Termenul “mezo” este derivat din mezoderm (stratul mijlociu al pielii). În mod  normal, epidermul este o barieră în calea majorităţii substanţelor aplicate pe piele sub formă de soluţii, creme sau şampoane . Astfel,  mezoterapia asigura pătrunderea substanţelor injectate chiar acolo unde este nevoie de ele, pentru a contribui la regenerarea părului.

mezo-3

Soluţia injectată poate conţine o gama largă de minerale, vitamine, aminoacizi, acizi nucleici şi coenzime care pot fi adaptate la nevoile individuale ale fiecărui pacient. Studiile recente au arătat că mezoterapia (mai ales bazată pe Acetil tetrapeptida 3)  este o alternativă la Minoxidil. Şansă unui rezultat de regenerare a părului cu Mezoterapia este de 90-92%, în comparaţie cu Minoxidilul, care a avut succes doar în 50% din cazuri.
mesotherapy-graph
Mecanismul de acțiune al mezoterapiei:
Mezoterapia folosește atât stimularea fizică (mecanică) cat si chimica.Doze mici de diferite medicamente sunt administrate in funcție de afecțiunea tratată. Ele acționează ca un  medicament tip “glont”  care este directionat la o tinta din organism. Acul creează  micro-perforații care induc un proces de vindecare prin stimularea colagenului.  Raspunsul post-traumatic al organismului este de a produce colagen si elastina – doua dintre elementele cheie ale pielii. Injectarea se poate face cu un ac foarte fin sau cu ajutorul unor dispozitive  (Dermapen sau Dermaroller).
– foliculii pilosi sunt stimulati
– excesul de DHT (dihidrotestosteron) este neutralizat
– circulatia sangelui este stimulata
– reduce inflamatia si stimuleaza cresterea parului

MEZO-1 MEZO-2
Protocolul de tratament presupune aproximativ 10 sedinte spatiate la 2 saptamani.Tratamentul în sine durează între 10 și 30 de minute în funcție de zona ce urmeaza a fi tratata. Rezultatele devin evidente dupa 2-3 luni. Nu este nevoie de anestezie locala sau ingrijiri speciale post-procedura.Dupa tratament puteți sa va reluati activitatea obisnuita (lucru, scoala etc)

 

slide3-1024x433

Daca sunteti interesat de acest tratament  puteti efectua o programare  la:
Dr. Pop Corina Elena : (specializata pe afectiunile parului si scalpului : EADV Fostering Training Course : Hair & Scalp; Bologna nov 2013)
Mediprax Centrum: 0740199263
Clinica medlife Cluj : 0264 960
sau puteti completa aici :Formularul de Contact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *