Microdermabraziunea medicala – o metoda sigura si rapida de resurfacing

Microdermabraziunea este o procedura simpla, nedureroasa  si non-invaziva in care are loc indepartarea usor abraziva a stratului cornos de “celule moarte”  avand ca rezultat imbunatatirea aspectului si tonusului pielii.

Microdermabraziunea face parte din categoria asa-ziselor proceduri pentru “pauza de masa “, aparand pe piata la inceputul anilor 1980., tratamentul fiind simplu si cu o recuperare rapida. Alaturi de peelingurile chimice superficiale, toxina botulinica , retinoizi poate fi inclusa in arsenalul terapiilor moderne de rejuvenare.

Adresabilitatea pentru acesta procedura este in continua crestere, fiind una dintre cele mai sigure metode si este preferata de pacientii care nu doresc  o intrerupere din activitatile zilnice , avand o perioada de recuperare minima.

Microdermabraziunea presupune utilizarea unor capete de diamant sterile pentru a curata stratul de la suprafata pielii, dupa care se aspira particulele impreuna cu impuritatile. In mod obisnuit nu exista ace sau anestezice necesare , durata unei proceduri fiind intre 20-30 minute in functie de suprafata, locul anatomic si rezultatul dorit.  Dupa procedura pacientii sunt sfatuiti sa evite cat mai mult expunerea la radiatiile UV si sunt sfatuiti sa utilizeze produse fotoprotectoare UVA si UVB minim 30+.

Ce zone putem trata?

Procedura este simpla si sigura si se adreseaza unei varietati mari de zone cutanate faciale sau extrafaciale ( gat, decolteu, brate, antebrate, coate, genunchi, maini etc) si tuturor tipurilor de piele.

Indicatiile microdermabraziunii:

    • Pielea cu acnee non-activa si pori dilatati
    • Cicatrici postacneice minime
    • Fotoimbatranirea cutanata, linii fine si mici riduri ,
    • Pigmentarea anormala a pielii (melisma, hiperpigmentari postinflamatorii)
    • Vergeturi, keratoze pilare, keratoze seboreice , milia etc
    • Creste permeabilitatea pentru diferite medicamente sau produse cosmetice

Contraindicatii
Contraindicatiile absolute se refera la infectiile active de tip: herpes simplex, impetigo, veruci . iar cele relative includ rozaceea, teleangiectaziile care pot fi exacerbate.Alte restrictii cuprind afectiuni precum: arsuri solare, atrofie cutanata, dermatoze active -psoriazis, eczeme, boli autoimune, colagenoze, fagilitate capilara sau tulburari psihice/asteptari nerealiste.
Primele rezultate sunt vizibile deja dupa prima sedinta de tratament. Se recomanda repetarea sedintelor de tratament  la 7-10 zile. Un tratamentul complet este de 4-12 proceduri.

Deseori pentru o eficienta crescuta , microdermabraziunea poate fi combinata cu alte metode dermatocosmetice (peeling-uri chimice, mezoterapiea fractionala cu Dermapen sau alte metode de rejuvenare cutanata)

Astfel , folosirea moderata a microdermabraziunii cu diamante, impreuna cu produse adecvate de ingrijire a pielii, ajuta la refacerea nutrientilor naturali, la restabilirea activitatii celulare si refacerea sanatatii pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *