Injectarea cu acid hialuronic

Fillerele (engl: “to fill” a umple) reprezinta o categorie de preparate injectabile utilizate in scopul rejuvenarii, corectarii unor defecte faciale,sau al remodelarii unor structure anatomice. Ele actioneaza prin augmentarea si/sau refacerea volumului de la nivelul zonelor tinta.

In cadrul procesului de imbatranire au loc modificari ale structurii osoase faciale (resorbtie osoasa), ale musculaturii (atrofie musculara) si ale pielii si tesutului subcutanat (atrofia si pierderea elasticitatii cutanate, ptoza si resorbtia grasimii faciale), toate acestea ducand la pierderea volumului si la  modificari de contur ale fetei.

Prin efectul de suplimentare a volumului, fillerele reprezinta o categorie importanta de produse medicale care se adreseaza ameliorarii modificarilor aparute in cadrul procesului de imbatranire.

acid hial

Ce trebuie stiut inainte de tratament:

Identificarea cerintelor si nevoilor pacientului si corelarea nivelului  de asteptari ale acestuia cu nivelul real de posibilitati ale procedurii, de multe ori sugestiile pacientului privitoare la corectarea anumitor defecte faciale nefiind in concordanta cu principiile de baza ale dermatocosmetologiei.

Este necesara documentarea eventualelor afectiuni medicale (epilepsie, afectiuni cardiovasculare ) sau tratamente medicamentoase concomitente  (ex: medicatie anticoagulanta  poate predispune la aparitia

sangerarilor si echimozelor). Trebuie documentate de asemenea si eventualele procedure de injectare de fillere care au fost efectuate anterior.

Documentarea fotografica are o importanta majora (fotografii fata/semiprofil/profil inainte si dupa procedura) . Acestea ajuta pacientul sa isi identifice cat mai realist nevoile , dar sa evalueze si rezultatul post-procedura.

Indepartarea machiajului facial este o alta etapa necesara deoarece introducerea in timpul procedurii de particule de machiaj la nivelul dermului predispune la aparitia de granuloame.

Medicul injecteaza cantitati mici de acid hialuronic in piele cu ajutorul unui ac foarte fin cu efect de ridicare si netezire. Rezultatele tratamentului se pot observa imediat. Suprafetele pot fi usor inflamate, dar acest fenomen dispare in cateva zile.  Anestezia nu este neaparat necesara, totusi pentru  un management mai bun al durerii se poate face anestezie locala cu crema Emla .Preparatele noi de acid hialuronic au in componenta  lor anestezic.

Durata este de 30min-1ora in functie de zonele tratate si complexitate.

Ingrijirea post-interventie:

Imediat dupa efectuarea procedurii se recomanda aplicare de gheata la nivelul zonei tinta pentru a scadea edemul si riscul de aparitie a echimozelor. In cazul aparitiei durerii post-procedura se pot administra analgezice sau antiinflamatoare.

Pacientul isi poate relua activitatile chiar in aceeasi zi, timpul redus necesar recuperarii constituind unul din avantajele majore ale utilizarii fillerelor in dermatocosmetologie.  Se recomanda totusi evitarea activitatilor fizice extensive intrucat acestea pot accentua edemul local.

Gama larga de produse disponibile actualmente ofera medicului o mare libertate in alegerea fillerului cel mai potrivit . Cunoasterea anatomiei topografice si a tehnicilor de injectare contribuie la obtinerea rezultatului optim.

 

Pentru programari si consult pre-estetic cu evaluare in vederea unui tratament estetic personalizat:
Dr. Pop Corina Elena :
Mediprax Centrum: 0740199263
Hiperclinica Medlife :02640960
sau completeaza aici :Formularul de Contact

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *