Frumusetea de TOAMNA: Exfoliere, Peeling, Microdermabraziune

V-ați întrebat vreodată de ce toamna, tenul nostru are un aspect lipsit de stralucire, cu imperfectiuni?

Expunerea la soare din timpul verii a fost principalul factor al aparitiei diferitelor probleme ale tenului , cum ar fi  tulburarile de pigmentare (pete maronii), linii si riduri fine , exacerbarea leziunilor acneice si un aspect imbatranit.

Toamna, aduce pe langa caderea frunzelor si o exacerbare a problemelor dermatologice atat prin anotimpul in sine cat si prin schimbarea statusului psiho-emotional (astenia de toamna). Sezonul rece poate provoca “uscarea”, deoarece vantul si frigul scad secretia sebacee si hidratarea stratului cornos. Drept urmare este nevoie de o ingrijire atenta si de tratamente speciale de peelingul chimic si microdermabraziunea medicala.

Astfel, toamna și iarna sunt momente ideale pentru  o regenerare avansata , fără a risca efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Care sunt beneficiile peelingului chimic asupra pielii?

skinpeels-web-624x203

– reintinereste pielea si are un efect anti-îmbătrânire
– regenerează, hidratează și îmbunătățește aspectul general al pielii
– luminează tenul
– crește elasticitatea pielii
– uniformizeaza pigmentarea pielii (ajutand la ameliorarea/diparitia petelor maronii)
– amelioreaza sau elimina ‘petele solare” și pielea “înăsprită”
– elimină treptat cicatricile post-acnee minore
– îmbunătățește starea pielii predispuse la acnee
– reduce dimensiunea porilor
– elimină punctele negre si amelioreaza seboreea


Ce reprezinta un peeling chimic?

Peelingul chimic reprezinta o chemo-exfoliere a pielii prin aplicarea pe piele a unuia sau mai multor agenti chimici ce produc o efoliere controlata, urmata de un proces de regenerare cutanata avand ca rezultat ameliorarea unor defecte cutanate si realizand un aspect imbuntatit, intinerit si ameliorat din punct de vedere estetic.
Un prim pas consta in efectuarea unei consultatii medicale, cu ocazia careia se va evalua afectiunea dermato-estetica si se va stabili fototipul cutanat si gradul fotoimbatranirii cutanate. Se va intocmi o fisa medicala ce cuprinde o anamneza completa, istoricul medical/ chirurgical si istoricul procedurilor estetice, alergiile cunoscute, tratamentele medicamentoase de fond.In cazul in care exista episoade repetate de herpes simplex , medicul va poate recomanda un tratament profilactic antiherpetic (deoarece procedura de peeling poate  reactiva un nou episod).

Care sunt contraindicatiile absolute?
-Dermatita atopica si Dermatita seboreica
-Vitiligo
-Sarcina si alaptarea
-Leziuni active de herpes sau alte infectii cutanate
-Tratament cu Isotretinoin in ultimele 6 luni
-Cancere cutanate
Exista si contraindicatii relative, ce sunt orientate de profunzimea peelingului: expunere excesiva la soare; mari fumatori; tratament sistemic cu tetracicline, boli de colagen sau afectiuni autoimune, istoric de cicatrici hipertrofice.

Ce trebuie facut inainte de peeling?

Cu 3-5 zile inainte de peeling se va opri aplicarea oricarui tratament, precum si efectuarea urmatoarelor proceduri epilare (creme, ceara. laser), masti, vopsea de par , alte tipuri de peeling sau dermabraziune, utilizarea de bureti aspri, tratamente topice ( cu retinoizi, Skinoren sau Brevoxyl)
In ziua programarii, trebuie sa va prezentati la medic cu fata cat mai curata, fara urme de fond de ten, parfum sau after-shave. Barbatii nu trebuie sa se barbiereasca in ziua programarii.
Intervalul necesar pentru ca pielea sa revina la aspectul sau normal variaza intre 1-2 saptamani (in functie de gradul peelingului). Pielea nu trebuie expusa la soare sau solar, iar fotoprotectia cu SPF 50+ trebuie sa fie extrem de riguroasa timp de cel putin 4-6 saptamani (pentru a evita hiperpigmentarile postinflamatorii)

Cate sedinte de peeling am nevoie?

In funcție de tipul de piele și de efectul dorit se pot efectua 4-6 tratamente la intervale de 2-3 săptămâni. Pielea matura/imbatranita sau cu leziuni post-acneice va avea nevoie de mai multe sedinte.

fall-facial-at-lipo-laser-usa
O alta procedura de exfoliere si de imbunatatire a asepectului cutanat, este rezprezentata de Microdermabraziunea medicala . Aceasta este o procedura simpla, nedureroasa  si non-invaziva in care are loc indepartarea usor abraziva a stratului cornos de “celule moarte”  avand ca rezultat imbunatatirea aspectului si tonusului pielii.
Pentru mai multe detalii despre microdermabraziune puteti citi aici urmatorul articol: Microdermabraziunea medicala – o metoda sigura si rapida de resurfacing

Pentru programari si consult pre-estetic cu evaluare in vederea unui tratament estetic personalizat:
Dr. Pop Corina Elena :
Mediprax Centrum: 0740199263
Hiperclinica Medlife :02640960
sau completeaza aici :Formularul de Contact

best-tips-fall-skin-best-be-well

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *